Spring naar inhoud

5 x tips op de fiets naar werk als vrouw

In Nederland is het niet raar om op de fiets naar je werk te gaan, maar het is toch altijd de vraag hoe je dan aankomt op kantoor. U wilt natuurlijk niet helemaal verwaait of met een natgeregende of gekreukte outfit aan uw bureau zitten. Wij hebben wat tips om dit te voorkomen.

1. Ga op tijd weg

Zorg dat u genoeg tijd inplant om rustig naar werk te fietsen. Het is niet fijn om te moeten haasten en helemaal verhit en bezweet op kantoor aan te komen. Hou rekening met eventuele stoplichten of wegwerkzaamheden, waardoor uw reistijd verlengt kan worden. Kies ook altijd voor de makkelijkste route, ook al bent u iets langer onderweg. Als u een steile heuvel op moet, dan weet u bijna zeker dat u bezweet zult aankomen.

2. Zorg voor een kreukvrije outfit 

Kreukvrij op kantoor aankomen is op zichzelf al een uitdaging, laat staan na een fietstocht. Hier zijn verschillende oplossingen voor. Het is een optie om twee verschillende outfits te hebben: een voor op de fiets en de ander voor op werk. Trek s'ochtends uw 'fietsoutfit' aan, neem uw werkoutfit netjes opgevouwen in een waterdichte tas mee. Kleed u daarna direct op werk om na het fietsen. Maar nog makkelijker is om kleding te dragen wat niet makkelijk kreukt, zoals een strijkvrije blouse. Deze hoeven niet gestreken te worden na het wassen, maar dit betekent dus ook dat ze met dragen ook de hele dag door glad blijven. Draag hierbij een pantalon of kokerrok met stretch erin en u kunt zo uw kantoor binnen lopen zonder kreuken in uw outfit.

3. Denk aan uw schoenen 

Schoenen is ook nog wel een ding voor op de fiets. Het fijnste is om platte schoenen aan te hebben, maar misschien horen pumps wel tot de dresscode van uw kantoor. Fietsen met hakken aan is niet ideaal en onhandig De praktische oplossing is om platte schoenen aan te doen als u gaat fietsen en een paar pumps meenemen of altijd een paar op kantoor te hebben staan.

4. Houd rekening met weersomstandigheden

Zeker in Nederlands is het altijd afwachten wat het weer doet, zelfs binnen 10 minuten kan het weer al heel verraderlijk zijn. Houd dus altijd rekening dat het tijdens uw fietstocht kan gaan regenen, hard waaien of als het erg is; beide. Draag een lange waterdichte jas, het liefst met een capuchon om ook uw kapsel te beschermen tegen regen en wind. U kunt ook altijd kiezen om een regenpak of lange poncho mee te nemen. Zo bent u altijd voorbereid op een storm.

5. Plan een opfrismoment

Zorg dat u ruim op tijd bent op kantoor, zo kunt u voordat u echt aan het werk moet nog even opfrissen. Uw kapsel fatsoeneren, make-up bijwerken zo nodig en eventueel deodorant sprayen. Daarna kunt u rustig op adem komen met een kopje koffie of thee. En dan bent u klaar voor de werkdag.

Geef een reactie