Spring naar inhoud

Falke

Falke is een Duits merk wat staat voor hoogwaardige kwaliteit en comfort. Sinds 1895 is dit hun bedrijfsfilosofie. Ze willen graag producten maken voor mensen die luxe niet overbodig vinden, maar op de juiste momenten hiervan genieten. Hier spelen ze goed op in door een divers assortiment aan producten aan te bieden; van sokken en panty's naar hightech sportswear en kleding. Iedereen zal daarom een eigen associatie hebben met het merk.

Falke

Falke staat vooral bekend om het hoge draagcomfort en innovatieve producten. In 1895 is het allemaal begonnen in een klein atelier met beenmode voor mannen. De sokken werden al snel populair bij een grote groep mensen. De jaren daarna heeft het bedrijf een belangrijke naam gekregen in de modewereld en blijft met de tijd meegaan.

Falke; het begin

Het Duitse Falke vindt zijn oorsprong in een klein atelier in Schmallenberg. De dakdekker Franz Falke-Rohen werkte in de koude wintermaanden als seizoensgebonden breier. Hij begon zijn eigen brei fabriek in 1895 en oudste zoon Frank Jr neemt een aantal jaar daarna de leiding over. Vader en zoon openen in 1918 een tweede fabriek, die nu bekend staat als FALKE Garne. Dit is tot op de dag van vandaag ook nog steeds de plaats waar het hoofdkantoor van de FALKE Groep te vinden is.

Ontwikkelingen

In 1946 werd de merknaam FALKE ontworpen met een beeldlogo erbij. Deze werd voor het eerst op de heren kousen en sokken gebruikt. Vier jaar later wordt de merknaam ook vastgelegd en daardoor beschermd. In 1958 volgt de aankoop van een derde fabriek, ditmaal de fabriek waar de eerste nylon en katoen panty's zijn gemaakt. Dit opende de deur naar de markt voor panty's en was het niet meer een merk die alleen gebreide sokken produceerde. Dit heeft geholpen om de naamsbekendheid nog meer te vergroten.

Innovatief design

Tegenwoordig staat Falke, naast de sokken en kousen collectie, ook bekend om de innovatieve designs voor kleding. Ze hebben een collectie ontwikkeld speciaal voor de sporters en renners onder ons. De vernieuwende sportkleding is zo ontworpen om blessures te voorkomen en de loopstijl te optimaliseren. Daarnaast hebben ze ook een collectie ontworpen speciaal om de benen te ondersteunen. Dit is de steuncollectie voor heren- en dameskousen.

Falke kwaliteit

De sokken en kousen van het Duitse merk zijn te herkennen aan de hoge kwaliteit. U kunt dit zien aan het gebruik van het hoogwaardige katoen, wat zorgt dat de sokken en kousen jarenlang mee gaan en een hoog draagcomfort hebben. Falke is een merk wat mee gaat met de tijd en alle trends in de gaten houdt en zelf ook trends zet.