Spring naar inhoud

Zakelijke outfit voor dames

Een professionele uitstraling op kantoor is belangrijk. Het ene kantoor heeft strengere regels dan de ander. Dus hier kan nog wel een verschil in zitten, maar het is altijd belangrijk om verzorgd en netjes voor de dag te komen. Het bepaalt helaas nog wel voor een groot deel hoe mensen naar u kijken en dan is het wel fijn als u uitstraalt waar u voor staat en wie bent. Hier kunt u lezen waar u aan moet denken als u een zakelijke outfit gaat samenstellen.

De zakelijke outfit

Voor mannen komt het meestal uit op een overhemd met eventueel een das en een pak. Vrouwen hebben daar gelukkig iets meer keuze in, maar het hoeft niet moeilijk te zijn. Een zwarte pantalon of broek met een witte blouse is een outfit die het altijd goed doet. U kunt ook kiezen voor een zakelijke jurk. Zorg dat deze minimaal tot op de knie komt, u wilt niet dat de jurk te kort is. Een veilige keuze qua kleuren zijn zwart, grijs en donkerblauw. Denk er ook eventueel over na of u een panty draagt. Bij sommige kantoren worden blote benen niet geaccepteerd, hou hier dus rekening mee. Draag een mooie panty en neem er een mee voor de zekerheid.

De perfecte fit

Het belangrijkste van uw zakelijke outfit is dat deze de goede maten heeft. Een te strak of te groot kledingstuk ziet er niet professioneel uit. Let bij blouses altijd op de lengte van de mouw en het stuk bij de borst. Niets erger dan de knoopjes van een blouse die openstaan. Bij een jurk of rok is belangrijk om op de lengte letten, zoals hiervoor al gezegd; zorg dat de jurk of rok niet te kort is. Daarnaast is het ook goed om op te letten of deze niet te strak zit en het decollet├ę niet te aanwezig is. Dit hoeft u niet te accentueren op de werkvloer.

De kleur

De kleur van een zakelijke outfit zegt veel over de persoon die deze aanheeft. Daarom worden de kleuren zwart, wit en blauw veel gebruikt in de zakenwereld. Deze kleuren stralen betrouwbaarheid, rust en loyaliteit uit, waar natuurlijk veel waarde aan wordt gehecht. Gebruik niet al te felle en opvallende kleuren in uw outfit, maar ga voor de pasteltinten. Deze komen wat zachter en rustiger over. Wilt u toch graag een kleur dragen? Kies dan voor een kleur en combineer dit met een basis kleur. Zo knalt de kleur wel, maar komt uw outfit niet onprofessioneel of te druk over. Heeft u een creatieve functie of geeft uw kantoor iets minder om dresscodes? Dan kunt u aantrekken wat u wilt, mits het natuurlijk netjes en schoon is.

De schoen

Schoenen zijn een belangrijk onderdeel van uw outfit. Past de kleur niet bij de rest van uw outfit, kan dit een doorn in het oog zijn. Het wordt ook nog wel eens vergeten om de schoenen schoon te maken of te poetsen, waardoor de schoenen er onverzorgd uit kunnen zien. Kies voor de klassieke pump in zwart, grijs of nude. Deze kleuren kunnen bij elke outfit gecombineerd worden. Kunt u niet op hakken lopen of kunt u geen pumps aan? Ga dan voor een zakelijke platte schoen zoals de loafer of Oxford schoen. Deze modellen kunnen zowel onder een jurk gedragen worden als bij een pantalon.

Accessoires

Overdrijf niet met accessoires bij uw zakelijke outfit, dit kan gaan overheersen en overschaduwen dan uw outfit. Gebruik kleine accessoires om uw outfit te accentueren zoals kleine oorbellen, een horloge, een smalle ketting of sjaaltje. Deze regel geldt ook voor de tassen: ga niet voor te groot. Ga voor een mooie tas die ook functioneel is. U kunt kiezen voor een mooie handtas of ga voor een mooie leren tas waar uw laptop in past.

Geef een reactie