Spring naar inhoud

Vrouwen hebben het zwaarder dan mannen in de overhemden wereld

De juiste pasvorm overhemden heeft niks met dik of dun zijn te maken

Overhemden kopen als man zijnde wordt altijd als moeilijk ervaren. 'Al die pasvormen, het is zo lastig te kiezen', dan hebben ze nog nooit een damesblouse geprobeerd te bestellen dat bij het lichaam past. Bij mannen overhemden is dat redelijk simpel. Dun? Een slim fit. Zo gemakkelijk gaat dat. Bij vrouwen is dat een stuk lastiger. Dun? Ja, maar alleen in de taille, de heupen en schouders zijn breder. Om zo maar eens een veel voorkomend voorbeeld te noemen. Dan zit een slim fit overhemd net niet strak genoeg in de taille, en juist te strak er boven en onder.

Een overhemd moet in een outfit

Waar mannen praktisch gezien elke dag hetzelfde overhemd kunnen dragen, worden vrouwen na twee dagen met ongeveer dezelfde outfit al raar aangekeken. Een wit overhemd is voor veel mannen het enige kledingstuk dat ze zakelijk genoeg vinden staan. Voor vrouwen zijn er vaak ook nog roze en blauwe die acceptabel zijn. Toch gaat het niet zozeer over het overhemd, maar over de rest van de outfit. Tot op de nagellak aan toe vaak. Natuurlijk is dit niet eerlijk, maar het is wel leuk om elke dag een nog leukere outfit aan te trekken om mensen om ver te blazen.

De juiste schoenen bij het overhemd

Nog een punt waar heren het gemakkelijker hebben dan dames. Een gymp of een nette schoen, die keuze is vaak snel gemaakt. Een pump, een laars, een sandaal of een sneaker is dan al een heel stuk lastiger. Al helemaal omdat er meer dan genoeg schoenen zijn die zich niet aan een bepaalde stijl houden. Wat mag dan wel en wat mag dan niet? De lijn is vaak erg dun, dus als de rest van de outfit klopt, mag u daar best wel eens overheen gaan. Het gaat om het totale plaatje, niet het kledingstuk zelf.

Geef een reactie